Life

Preberite si zgodbe, članke, nasvete in misli, ki jih Jezus ustvarja v našem svetu.

Izberi vero namesto strahu

Izberi vero namesto strahu

”Kakšen človek je ta, da so mu pokorni celo vetrovi in jezero?” Matej 8,27

Pomislimo na učence, ki so bili z Jezusom v čolnu, ko se je nad vode zgrnila grozeča nevihta. Niso bili pripravljeni na soočenje s tem in v paniki so spoznali, da bodo morda umrli. V vsem tem dogajanju pa je Jezus le mirno spal.

Namesto, da bi gledali na Jezusov odziv na celotno situacijo, so učenci dovolili, da njihove okoliščine določajo njihovo reakcijo.

Potem ko so Jezusa rotili, naj vendar nekaj stori, je on pomiril nevihto… vendar jih je najprej vprašal, “Kaj se bojite, maloverni?”

Njegovo karanje njihovega pomanjkanja vere ni bilo zaradi tega, ker ne bi verjeli, da jih Jezus ne bi mogel rešiti pred nevihto, ampak ker niso verjeli, da jih lahko pripelje skozi njo.

Ko se znajdemo sredi neviht, ki jih ne moremo nadzirati, kako se lahko odzovemo z vero? To so tri spodbudne resnice, na katere se lahko spomnimo.

1. Bog ima moč nad vsako nevihto

Če veter in valovi ne skrbijo njega, potem ne bi smeli prestrašiti tebe. Morda nikoli ne boš mogel spremeniti svoje situacije, lahko pa izbereš, da boš v veri zaupal Bogu sredi nevihte.

2. Ko svoje oči usmeriš na Jezusa, prejmeš mir

Gledaš na moč nevihte ali pa se obračaš k njemu, ki jo lahko umiri? Samo če se osredotočiš na Boga, ki pozna vsak izid, lahko hodiš v vsaki situaciji z njegovo modrostjo in mirom.

3. Jezus je vedno v tvojem čolnu.

Enostavno se je osredotočiti na naše strahove, ko ne moremo nadzorovati situacije. Hvaležni pa smo lahko, da Jezus pozna našo prihodnost in je vedno na naši strani. In on nas kliče, da živimo po veri in ne po gledanju.

Kadarkoli imaš občutek, da te je življenje preplavilo, imaš na voljo dve izbiri: lahko se osredotočiš na svoje okoliščine ali pa svoje oči obrneš na Jezusa.

Če se odločiš gledati na Jezusa nad vsem drugim, boš videl, da nevihte, s katerimi se srečuješ, niso niti približno tako mogoče kot Rešitelj, ki se je odločil da te bo skozi nevihte spremljal.

Sorodne objave: